select your language       Welcome Bienvienido Arriverderci Wilkommen Bienvenue Welkom

 

                            PENSION PITSTRA     

Bed and Breakfast


Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn

Verbazing en Herkenning De honderden voorwerpen en vele stijlkamers in het Museum van de Twintigste Eeuw maken duidelijk dat juist in deze eeuw zeer veel is gebeurd. Nooit eerder veranderde er in honderd jaar zoveel. Juist daarom is de periode 1900 tot heden zo interessant! Voor jong en oud.

  Kaaspakhuizen Het museum is ondergebracht in ’Gouda’ en ’Alkmaar’, twee van de laatste Hoornse kaaspakhuizen, gebouwd in 1903 en tot en met 1993 als kaasopslag gebruikt. In de gebouwen treft U nog een authentiek stukje kaaspakhuis aan, zodat U zich een beeld kunt vormen hoe de pakhuizen er vroeger hebben uitgezien.

Het gebouw De voormalige kaaspakhuizen uit 1903, waar tot 2010 het Museum van de 20e Eeuw was gevestigd, stonden aan de mooie Bierkade vlakbij de Hoornse haven. Hoorn kende tot 1946 een heuse kaasmarkt, die werd gehouden op de Kaasmarkt, beter bekend als de Rode Steen. De kaas rijpte in een van de vele kaaspakhuizen bij de haven.

De afdelingen De bijna 1500 m2 oppervlakte van het museum huisvest nu o.a. een MuseumCafe, een MuseumShop, een museumdepot, een werkplaats voor de Technische Dienst, twee zalen voor wisselexposities en vier zalen voor de vaste opstelling.

Medewerkers en bezoekers In het Museum van de 20ste Eeuw zijn ruim 35 vrijwilligers en 3 vaste medewerkers actief. Het Museum telt gemiddeld 35.000 bezoekers per jaar, met een uitschieter in 2000 van 80.000. Voor meer informatie over het Museum of vrijwilligerswerk kunt contact opnemen met directeur Hans Stuijfbergen: info@museumhoorn

Museum van de 20ste Eeuw
Krententuin 24 (Oostereiland) 1621 DG HOORN NH Nederland
Klik hier voor de website van het Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn.


Meer informatie over Hoorn:

Jan Pieterszoon Coen
Stoomtram Hoorn
Museum van de 20e eeuw
Oud Hoorn
Statenlogement Hoorn
Zwemmen in Hoorn

Voor inlichtingen en/of reserveringen kunt u contact met ons opnemen.

M. Pitstra  
Florastraat 10
1695 BK Hoorn
tel:  (0031) (0)229-245497

marijke@pitstra.nl

Binnenkort op http://pension.pitstra.nl :   Online gastenboek

LEUKE ANDERE WEBSITES

Klompen

The Museum of the 20th centure located at the most famous square in Hoorn 'de Rode Steen'          Pitstra familiewapen          The old Harbour in Hoorn, a good restaurant is located in the main tower 'De Hoofdtoren'

Last update 2008 Pension.Pitstra.nl 1997-2008 Design and Content: Bouke Pitstra