wil je meer hits?
Hoe krijg je meer hits op je website?


Als je een website maakt, en dus tijd en energie investeert, is het natuurlijk erg leuk als zo nu en dan eens iemand een kijkje op je website komt nemen. Dit hoeven niet meteen duizenden mensen te zijn, maar een paar tientallen om te beginnen zou natuurlijk erg leuk. Vervolgens worden tientallen (na hard werken) honderdtallen en wie weet ga je de grote websites achterna en doorbreek je de magische grens van 1000 unieke bezoekers per dag op je website. Maar dan is de vraag hoe krijg je meer hits op je website?

1) Bepaal zoekwoorden voor je website

De grote zoekmachines stellen 8 tot 12 zoekwoorden voor je website vast die door mensen gebruikt worden om je site te zoeken. Daarom is het dus erg belangrijk om deze zoekwoorden in je website te verwerken in de inhoud. Dit om zoekrobots de relevantie van de zoekwoorden aan te tonen. Er zijn schattingen dat 75% van de hits op de meeste websites afkomstig is van een zoekmachine. Als je dus duizend unieke bezoekers per dag wil trekken is het bepalen van zoekwoorden voor zoekmachines dus essentieel!

2) Voeg je website toe aan grote zoekmachines

Om je website toe te voegen of te laten indexeren door een zoekmachine, volg de volgende simpele instructies op:

Voor Google, go to www.google.com/addurl/?continue=/addurl

Voor Yahoo Directory, go to http://docs.yahoo.com/info/suggest/

Voor Yahoo! Search, go to http://submit.search.yahoo.com

Voor MSN, go to http://search.msn.com/docs/submit.aspx

Voor AOL, link: http://dmoz.org/add.html


3) Inhoud is MEGAbelangrijk (Content is King)

Ok, stap 3. De spinnen van de grote zoekmachines zullen na aanmelding bij de zoekmachine binnen enkele uren langskomen om je website te indexeren. Maar wat zullen deze ‘spiders’ aantreffen. Op pitstra.nl staat alleen deze post. Dat is natuurlijk te kort om bergen hits te krijgen via de zoekmachine. Inhoud is dus megabelangrijk, inhoud kan door de zoekmachines worden geïndexeerd – je website kan dan gevonden worden!

Op dit moment weet ik nog niet wat ik allemaal voor inhoud op pitstra.nl wil gaan zetten, om toch wat inhoud aan de website toe te voegen kan ik pagina maken over mijn katten of over mijn grote hobby hardlopen. Vervolgens alvast een paar van mijn favoriete links toe voegen en ik heb een website met een klein beetje inhoud waarmee ik kan beginnen. Nu maar hopen dat de zoekmachine een paar bezoekers naar mijn website stuurt. Als jij zo bent gekomen, plaats je dan een link op je website naar deze pagina. ;-)

4) Regel links naar je website

Helaas is het niet zo eenvoudig, even je website aanmelden bij een zoekmachine, beetje inhoud toevoegen en de bezoekers stromen toe, hits hits hits! Zoekmachines kijken bij het indexeren van websites ook naar het aantal links die op andere websites staan en die naar jou pagina wijzen. Als je dus voor een paar links zorgt op websites die over een soortgelijk onderwerp gaan als jouw website dan krijg je eerder bezoekers via een zoekmachine. Je krijgt waarschijnlijk ook enkele bezoekers vanaf de andere website.

Vaak willen webmasters wel een link naar je website plaatsen als je bereid bent om ook een link terug te plaatsen. Er is dus nog veel werk te doen……voordat de grote stroom hits je website plat leggen. Dump een link naar je website niet in forums of messageboards, dit is spam en dus zeer ongewenst.