9 tips om te besparen op verzekeringen9 tips om te besparen op verzekeringen!

Heb je ooit wel eens de grote gebouwen zien van verzekeraars? Waar doen ze het van? Van uw premie! Verzekeringen zijn heel erg belangrijk, maar je hoeft niet alles te verzekeren. Daarom hieronder 9 tips waarmee u geld kunt besparen op uw verzekeringen.1) Ziektekosten verzekering
Een van de belangrijkste verzekeringen die je zeker moet afsluiten is een ziektekosten verzekering. Als je ziek wordt dan kunnen de ziekenhuisrekeningen torenhoog oplopen. Een nachtje in het ziekenhuis met wat specialisten die aan je bed komen kijken en je krijgt een gepeperde rekening thuis gestuurd.

2) Zorg voor lage verzekeringspremies
Bekijk jaarlijks of je huidige verzekeraar nog wel het voordeligste is voor jou. Vaak zijn er verzekeraars die scherpe aanbiedingen hebben om klanten bij andere bedrijven weg te lokken.

3) Sluit een goede levensverzekering af
Sluit een levensverzekering af voor minimaal 5 jaarsalarissen of indien je kinderen hebt of grote schulden minimaal een levensverzekering voor 10 jaarsalarissen. Vaak is bij afsluiten van een hypotheek ook verplicht om gedeeltelijk een levensverzekering af te sluiten. Zo kan bij het overlijden van 1 van de partners in het huis blijven wonen omdat met de levensverzekering een gedeelte van het huis wordt afgelost.

4) Voorkom over verzekeringEen ziektekosten verzekering heeft iedereen nodig maar een levensverzekering niet. Ben je vrijgezel en heb je geen kinderen, dan is een levensverzekering niet nodig. Voor partners die samen een huis kopen is een levensverzekering voor 100 procent van de waarde van de hypotheek niet nodig. Afhankelijk van de inkomens van de beide partners kan 50 procent aflossing van de hypotheek bij het overlijden van 1 van de partners voldoende zijn. De helft van de hypotheek moet de overblijvende partner wel op kunnen brengen. Met deze 50 procent levensverzekering ten op zichte van een 100 procent levensverzekering kan je grote bedragen besparen.

5) Denk na over kosten van autoverzekering voor aanschaf van auto
Hoe duurder de auto, hoe duurder de verzekering. Kijk daarom van te voren goed naar de kosten van de verzekering bij de aan te schaffen auto komen kijken. Een goedkopere auto betekend vaak een goedkopere verzekering. Dubbele winst!

6) All risk verzekering niet nodig
Als je in een wat oudere auto rijdt dan is het misschien verstandig om de dure all risk verzekering stop te zetten en door te gaan met een WA verzekering. Het is namelijk niet nodig om een dure verzekering af te sluiten die de kosten van je oude auto vergoed als je hem in de prak rijdt terwijl deze auto niet veel meer waard is.

7) Sluit meerdere verzekeringen af bij een verzekeraar
Indien je bij een verzekeraar zowel je huis als auto verzekert krijg je vaak korting. Informeer bij verschillende verzekeraars welke aanbieding je kan krijgen.

8) Collectieve verzekering via je werkgever
Informeer bij je werkgever of er een collectieve verzekering via je werkgever is afgesloten. Je werkgever heeft collectieve korting bedongen voor alle werknemers. Als je ook nog eens meerdere verzekeringen afsluit bij deze verzekeraar krijg je vaak nog meer korting.

9) Jaarlijkse verzekering check
Noteer tot welke datum je verzekeringen lopen, wanneer moet je de verzekering uiterlijk op zeggen? Kijk jaarlijks of je ergens anders een goedkopere verzekering af kan sluiten.